~ikan o ikan~

Aih.. mata dh mengantuk yg amat nih. tp tatau la. rase cam tamau tido lg. nk tunggu hubby balik. erm, larat ke?? huhuh.. dh ar esok keje. argh!

ni la 1 sikap hubbyku yg x bape aku gemar nih. ikan punye pasal, isteri sendiri pun sggup ditinggalkn. huhuhu. penah gak beberapa kali ikut hubby pi mancing nih. itu pun sbb t'paksa. huh! xde nyer aku suke rela hati ikut hubby & da geng ngan wife masing2 (keadaan yg same ngan aku, TERPAKSA!), ikut la diorg nih merata2 semata2 nk cari ikan tuh. Tp, yg slalu pi tuh kt Tanjung Dawai ar. tempat tuh ckit ar punye jauh. Wat penat je. Ikan nyer bukan byk mane pun. Xde ar syok mane pun. Boring je lebih. Huhuhu..

Tp, ari ahad tuh aku join gak hubby mancing ikan puyu. Lokasi: belakang umah kakak ipar aku merangkap kakak hubby aku sendiri. Yg nih aku suke ar. Sbb 1st time aku masuk bendang. huhuh..


erm.. rasenye sudah tibe mase utk menidurkn diri.
slmat tido sumer.

p/s: cari hobi yg x boring, bleh enjoy, jimat wang & tenaga. Ada ke??

~Kenangan Terindah~

ari ni dh masuk 2 weeks aku keje kt Puncakmas. Pg td 1st time join meeting bulanan company baru aku nih. at the moment, aku jd teringatkn kengkawan kt M7. Rindu sangat kt diorg sumer. Tatau la nape. Sepanjang meeting tuh, aku asyik t'kenangkn geng2 M7 nung. Sampai rase cam sebak. Huhuhuh...

Dlm meeting pg td, de ar gak sesi mkn2 nih. Lg la wat aku teringatkn kenangan2 indah tuh..huhuhu.. teringat dlu time ari Jumaat.. bos bace ta'lim. pastu makan beramai2. Syoknye camtu. saling tukar citer. Happy je. Enjoy. Gossip pun de ar gak sposen 2. heheheh..

Biasala kn... adat org pompuan nih. :D


p/s: rindu nk jupe geng M7. Hal2 yg pahit, pabila dikenang terasa manisnye kenangan itu.

~SS501 ~~Only One Day~

SS501 ~ ONLY ONE DAY aka HARUMAN

ENGLISH TRANSLATION
(credits go to IBreatheLifeMusic)

Your back figure as you left
I can't forget it
Because I cherished you
Time will fix it all
Was the support from my friends
But it is too less to bury you
In between the continuous trips
The thing that finds me again
It is your voice carried by the wind
Can you forget?

Day by day
The day that you aren't here
Becomes a memory like yesterday
It burdens me so much
One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
My everything

The past memories I can't forget
It hides the past nights
When the heartless times stops
On top of the promise I couldn't keep
Is the dust that settled on top
Secretly, I clean it off with my tears

In between the large population
I'm looking for you again
My voice saying that I love you
Can you forget it

Day by day
The day that you aren't here
Becomes a memory like yesterday
It burdens me so much
One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
My everything

In the split road of my destiny
Even if they say it is a shattered dream
I wish I can bring you back again

One day just for only one day
If I can get to see you
If this aged prayer can bring you back
What I couldn't say
The words I couldn't say that was deep inside my heart
Then I will tell you
I love you

One day just for only one day
If only my hand can wipe your tears
Then I will tell you
You are my everything
Please receive my last courage.
video

~My Wed's Pics~

Gambar2 kt bawah ni sumer gmbar hari perkahwinan aku raye puase yg lepas. Bertempat di rumah aku, K.Terengganu, b'tarikh 24/09/09 (akad nikah) & 25/09/09 (kenduri). Yg baju hijau lumut tuh aku pakai mase ari kenduri tuh. Yg nmpak ala2 krim kehijauan tuh plak, tuk akad nikah. Kenduri sebelah laki seminggu lepas kenduri kt umah aku. Tapi xde gambar coz kami wat simple & sederhana je. Xde upah cameraman. Sempat gak sesi outdoor, kt tepi pantai lg tuh. Dah la tgh matahari tegak atas kepala. Tapi demi nk amik kenangan indah tu, sanggup kami b'panas. Hehehe. Sila la yea. Jamu mata tgk gmbar kami nih.















~Kepulangan~

Biarpun kita menjadi Tuhan..
Kita tetap bertuhan...
Biarpun kita mereka-reka..
Kita tetap ciptaan...

Apalah kita menjadi Tuhan..
Sedangkan kita tetap hamba...
Apalah guna mengangkat kepala...
Sedangkan sujud tempatnya...

Lihatlah ke dalam diri...
Peperangan ada di sana...
Tempat kita di mana?
Kalau bukan di situ...
Gelap, sempit...
Dan fitnahnya teramat dahsyat...

Perjalanan yang jauh terasa perit..
Berliku-liku dengan wajah yang legam..
Siapakah yang mampu menolong?

Kalau bukan kamu yang berasa kerdil...
Lalu memencilkan jiwa dalam pandangan-Nya...
Lalu tunduk sujud mewalangkan diri...
Lalu pulang ke pangkuan-Nya...

Kerdillah diri apabila kita pulang ke sana..
Bergelumang tanah,
Di atasnya subur bunga-bunga...

Wahai ALLAH...
Terimalah kepulanganku..
Hamba-Mu...
Ya Rabbi..




P/s: Puisi nih aku cilok ntah dr mane.. mase aku study kt matric dulu..

~ Andai Dapat Ku Undur Masa ~

Erm, dengar tajuk kat atas nih cam lagu kan? Korang nih mesti ingat aku jiwang karat. Feeling ngan lagu tangkap lentok tuh. Memang pun. Tuh salah satu lagu kegemaran my Abang TERCHENTA. Katanya la. Tapi la ni, aku xnk cakap pasal lagu tu. Aku nak cakap pasal benda len.

Erm, selama hayat korang ni penah x walau sesaat pun terdetik kt dalam hati yang korang menyesal ngan pilihan dan tindakan yang telah korang amik? Korang jawab ar sendiri eh. Aku, tipu ar kalo kata x penah rasa camtu.

Pe pilihan dan tindakan yang aku amik dulu yang membuatkan aku rasa menyesal sangat sekarang ni? Aku rasa xde kot. Nak kata menyesal sangat2 tu xde ar, tapi ckit2 tu de ar kot. Tapi tu x b'makna aku x redha. Cuma menyesal atas kesilapan diri sendiri. Dan pe yang membuatkan aku terima segala pilihan dan tindakan yang telah aku amik tu, sebab kalo aku x wat pilihan tu, aku x kan jupe ngan my Abang TERCHENTA tu. Hehehehe. Jangan jeles tau.

Andai dapat diundur masa tu, pe yang korang nak ubah? Kalau aku, aku nak study betul2 masa study time SPM ngan kt U dulu. Menyesal gak ar sebab x fokus ngan study dan x study btul2 sepanjang tempoh pengajian tu. Lagi satu, aku dah x nak tido dalam kelas lagi dah. Huhuhu. Pendek kata, kalo masa tu bleh berputar ke zaman silam, aku nak btulkan dulu sikap aku. Biar lebih concentrate & focus.

Korang pikir la sendiri eh. Mana yang still bleh kita ubah sekarang nih, berusahalah untuk berubah. Yang mana kita dah x bleh nak ubah tu, terima je dengan redha takdir Allah. Yang penting, sekarang nih kita berusaha untuk menjadikan diri kita cemerlang dari segi rohani dan jasmani. Tapi untuk jadi cemerlang tu, jangan pulak kita mengkecundangkan orang len. Paham x maksud aku camne? Kalo x paham meh sini aku terangkan. Kita nak berjaya, jangan guna cara kotor. Untuk cemerlang dunia akhirat, cara kena btul. X de pun sebenarnya istilah "MATLAMAT MENGHALALKAN CARA" dalam Islam. Ingat tu korang2 semua, nih termasuk diri aku jugak la. Kita nak cemerlang biar dari usaha kita sendiri, bukan dengan cara kita mengorbankan orang lain. pe yang penting, USAHA sungguh2, pastu DOA mintak kat Allah, kena sungguh2 jugak. Last sekali baru TAWAKKALTU 'ALALLAH.

Sama2 ar kita berusaha yea!

chow!